pátek 20. října 2017

Dýňová omáčka s quinoou

Už nevíte co uvařit z dýně? Osobně dělám nejčastěji polévku. Tu prostě miluji, nebo dýni upeču a přidám do salátu. Nedávno jste taky mohli sledovat na mém instagramu přípravu dýňového koláče. Teď jsem ale pro vás připravila recept na pikantní dýňovou omáčku s quinoou a červenou čočkou. Zdravější a vyváženější jídlo už snad nemůže existovat. Luštěniny jsou skvělé na doplnění minerálů a stopových prvků, quinoa na bílkoviny a dýně obsahuje vlákninu a vitamíny. Určitě vyzkoušejte tohle báječné podzimní jidlo, bude vám určitě moc chutnat. A jestli máte nějaký další nápad na super recept, ráda se budu inspirovat a vyzkouším něco nového.




Suroviny:
300 g dýně
1 hrnek červené čočky
1 červená cibule
5 cm zázvoru
2 stroužky česneku
1 lžíce koření garam masala
1 kávová lžička chilli
1 lžíce ghí másla
sůl, pepř
quinoa


Postup přípravy:
  1. Dýni oškrabu, očistím od jadérek a nakrájím na kousky. Cibulku nakrájím na jemno, česnek i zázvor nastrouhám na jemno na struhadle a čočku properu a dám vařit.
  2. Na pánvi rozpustím ghí máslo, přidám indické koření a chilli, lehce promíchám a pomalu přidávám cibulku, česnek, dýni a nakonec zázvor. Restuju při nižší teplotě asi 5 minut. Pak dýni podliji jedním hrnkem vody nebo přidám kokosové mléko a nechám podusit, dokud dýně nezměkne.
  3. Sliji a nechám okapat čočku. Pak ji přivedu k varu společně s dýňovou směsí. Až je čočka i dýně rozvařená do konzistence omáčky, přisolím a dokořením.
  4. Skvělá příloha je quinoa, kuskus nebo třeba rýže natural. V těchto podzimních dnech jistě vaše tělo toto jídlo krásně prohřeje.

Žádné komentáře:

Okomentovat