úterý 18. dubna 2017

Rizoto s medvědím česnekem

Už jste vyrazili na procházku za medvědím česnekem? Jestli ne, určitě pro něj zajděte alespoň na trh, protože pokrmy z něj opravdu stojí za to ochutnat. O tom, PROČ jíst tenhle jarní poklad jsem psala už minule. Tentokrát jsem pro vás připravila rizoto a je naprosto perfektní. Pěkně po italsku krémové a přitom v něm není žádná smetana - jen trošku sýru, ale bez něj by to nebylo ono. Jsem si jistá, že si tohle jídlo zamilujete. Tak šup do kuchyně a pište, jak jste si pochutnali.




Suroviny:
250 g rýže arborio
50 ml suchého bílé vína
500 ml zeleninového vývaru
1 červenou cibuli
25 g ghí másla
1 svazek medvědího česneku
20 g parmazánu
pár snítek šafránu
sůl, pepř


Postup přípravy:

  1. Cibuli na jemno nakrájím a zpěním na ghí másle. Přidám rýži, krátce orestuji a vhodím pár snítek šafránu, zaleju vínem a nechám jej odpařit.
  2. Postupně ještě přidávám vývar a na mírném plameni nechám vždy odpařit. Italské rizoto chce trochu času a postávání u sporáku, ale určitě se to vyplatí.
  3. Asi po dvaceti minutách postupného přilévání a odpařování vývaru je rýže hotová, vždycky vyzkouším, jestli je správně al dente.
  4. Medvědí česnek na jemno nasekám, přidám společně s nastrouhaným parmazánem a promíchám dvě minuty na mírném plameni. Pokud jste si podle mého minulého receptu připravili pesto, určitě jej můžete na závěr přidat místo čerstvých listů.

Žádné komentáře:

Okomentovat