úterý 21. června 2016

Jednohubky s avokádem a ricottou


Tyto jednohubky chutnají opravdu fantasticky. Můžou sloužit jako super předkrm na uvítanou pro návštěvu a nebo dobrá svačinka. Já je naservírovala hostům jako předkrm a musím říct, že se po nich rychle zaprášilo. Snadná zdravá pochoutka, kterou si zamilujete.







Suroviny:

skleničku sušených rajčat
300g sýru ricotta
citronovou šťávu vymačkanou z ½ citronu
1 konzervu tuňáka
1 lžičku sušené nebo hrst čerstvé bazalky
balíček fitness chleba
olivy na ozdobu

Postup:

  1. Připravím si dvě misky a od oka do nich rozdělím ricottu
  2. Avokádo rozmačkám vidličkou a přidám sůl pepř a citronovou šťávu dle chuti a řádně promíchám
  3. Do misky s ricottou přidám tuňáka, rozmíchám a taky dochutím solí a pepřem, já přidala i pár kapek citronu.
  4. Do třetí misky s ricottou přidám sůl, pepř a bazalku.
  5. Vykrajovátkem dle oblíbeného tvaru vykrojím čtverečky nebo kolečka chleba
  6. Teď už jen vrstvím na sebe chleby s tuňákovou pomazánkou, na další chlebík první vrstvu avokádové pomazánky a další vrstvu bylinkové ricotty.
  7. Na ozdobu vrchní vrstvy jsem přidala sušená rajčata a olivy



Žádné komentáře:

Okomentovat