úterý 21. června 2016

Mandlový RAW cake



Nikdy jsem nevěřila, že můžou být raw dezerty tak chutné. Nejen, že je to zdravé mlsání bez rafinovaného cukru, které vám dodá sílu třeba před tréninkem nebo náročným dnem, ale vaše tělo si ho zamiluje a vy si můžete užívat tuto sladkost bez výčitek. 





V těstu hrají hlavní roli mandle, Pojídání mandlí pozitivně působí na střeva. Víte, že mandle obsahují ze všech oříšků nejvíce vlákniny? Kromě toho však v mandlích naleznete i antioxidanty, vitamín E a další látky, které snižují špatný tuk v těle, taky cholesterol a cukr. Ale všeho s mírou. Denní limit by měl být maximálně 23 mandlí (tedy 170 kalorií s obsahem 15 gramů tuků).
Určitě vyzkoušejte, protože co je na tomto dezertu další výhodou? Jeho příprava je velmi rychlá a snadná, stačí vám jen dobrý ruční mixér.




Suroviny:



Korpus:

2 šálky neloupaných mandlí
půl šálku slunečnicových semínek
půl šálku namočených sušených datlí (min. 2 hodiny)


Zelená náplň:
půl avokáda
2 banány
2-3 lžíce agáve sirupu nebo medu ( podle chuti, nezapomeňte, že datle mu dodají taky sladkou chuť)
1 lžíce kokosového oleje


Kakaová náplň:
půl avokáda
2 banány
2-3 lžíce agáve sirupu nebo medu ( podle chuti, nezapomeňte, že datle mu dodají taky sladkou chuť)
1 lžíce kokosového oleje
2 lžíce kakaa nebo karobu


Postup:

  1. Ingredience na korpus vložím do mixéru a rozmixuji, pokud je těsto příliš hrubé a málo lepivé přidám ještě trošku namočených datlí a znovu řádně vymixuju.
  2. Korpus vložím do zapékací misky nebo dortové nádoby, vytvaruji aspoň do výšky 2 cm a dám na čtyři hodiny chladit do lednice.
  3. Na zelenou náplň si připravím do mixéru půlku avokáda, dva banány, lžičku kokosového oleje a rozmixuju.
  4. Když je krém pro mě málo sladký přidám agáve sirup nebo med. Krém rozetřu rovnoměrně po korpusu. Nakrájím banán na tenká kolečka a obložím jim zelený krém.
  5. Na kakaovou náplň si připravím stejné suroviny jak na zelenou náplň, k ní přidám 2 lžíce kakaa nebo karobu a zase zmixuji a rovnoměrně rozetřu vrstvu banánů.
  6. Pak ozdobím sezóním ovocem a vložím do lednice minimálně na dvě hodiny uležet.
  7. Nejlépe chutná stejně pěkně naležený druhý den, ale uvidíte, že jakmile jednou ochutnáte nebudete moci přestat. Tento recept, jsem dělala mnohokrát a vždy měl úspěch, patří k mému nejoblíbenějšímu, zdravému, sladkému hřešení. Takže keep calm and stay strong :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat