pátek 16. prosince 2016

Jablečný koláč

Taky tak milujete v zimě tu vůni skořice, která se line ze svařeného vína nebo sladkostí? Já úplně a v kombinaci s jablkem ji mám naprosto nejraději. Většinou snídám ovesnou nebo pohankovou kaši s nastrouhaným jablkem a skořicí. Tentokrát jsem chtěla v tento předvánoční čas něco upéct, a tak jsem vyzkoušela obrácený jablečný koláč a vzpomněla si při tom na svůj oblíbený film z raného mládí “American Pie” :-D Určitě vyzkoušejte zdravej, jablkovej koláč. Bude vám chutnat!

Suroviny:
2 velká jablka
1 lžíce medu
1 lžíce skořice
1 cm másla nebo kokosový olej
140 g ovesných vloček
120 g bílého jogurtu
1 banán
3 vajíčka
rozinky

Postup přípravy:
  1. Jablka nakrájím na tenké plátky, rozpustím na pánvičce máslo nebo kokosový olej, přidám med, skořici a orestuji jablka, dokud nepustí trochu šťávy.
  2. Rozmixuji vločky, pomačkám vidličkou banán, smíchám dohromady s jogurtem, rozinkami a vajíčky.
  3. Do dortové fomy rozložím jablka a zaliju těstem, peču dvacet až dvacet pět minut na 190 stupňů.
  4. Koláč po upečení vytáhnu z formy a převrátím, abych měla jablka hezky nahoře.



Žádné komentáře:

Okomentovat