pátek 9. prosince 2016

Polévka minestrone

V zimě bych se polévek ujedla, tak je vařím stále dokola. Nejen pro zahřátí, ale mám je ráda jako lehkou večeři. Dají se jednoduše ohřát a druhý den navíc bývají ještě lepší. Nejradši mám hutné polévky plné zeleniny a luštěnin. Tato italská minestrone je velmi jednoduchá a určitě vám bude chutnat a zasytí vás. Nebojte se vytvořit i svoji vlastní verzi. Zeleninu můžete použít úplně podle fantazie. V Itálii taky narazíte na nepřeberné množství variant. Vyzkoušejte a napište, jak se vám povedla.




Suroviny:
2 mrkve
1 cuketa
3 řapíky celeru
1 velká cibule
3 stroužky česneku
1 konzerva rajčat pasírovaných
½ polévkově směsi luštěnin značky Countrylife
½ balení rýžových řezanců značky Countrylife
olivový olej
provensálské koření, sůl, pepř
parmazánové hobliny

Postup přípravy:
  1. V hrnci na rozpáleném oleji orestuji na jemno pokrájenou cibulku a česnek. Poté přidám na kostičky pokrájenou zeleninu (celer, cuketu, mrkev,)  a chvíli restuji.
  2. Přidám provensálské koření, polovinu sáčku polévkové směsi a pasírovaná  rajčata. Plechovku od rajčat dvakrát naplním vodou, přileju do hrnce a nechám přejít varem, aby zelenina krásně změkla.
  3. Do druhého hrnce nasypu těstoviny a vařím cca 5 min, aby byly těstoviny uvařené na skus.
  4. Uvařené těstoviny přidám do polévky, dosolím a opepřím. Případně přidám trochu vody, pokud je polévka moc hustá.
  5. Polévku podávám posypanou parmazánem.


Žádné komentáře:

Okomentovat