Mám pro vás další super recept na raw dezert, který vznikl vlastně úplně náhodně. Původně jsem chtěla dělat makové mléko, jenže ten den mi "řekl pápá" můj mixér a ten druhý na to neměl tolik síly, aby mák rozmělil. Tak jsem přemýšlela, co s tím. Mám doma ořechy, švestky pojď něco vyzkoušet. Samozřejmě napadly mě i knedlíky se švestkami a mákem, ale s moukou nejsem moc kámoš a navíc je to větší piplačka, tak jsem se rozhodla zkusit něco raw. A dopadlo to skvěle! Dezert je zdravý díky máku a ořechům, doslazený jen švestkami a banánem a chutná opravdu super. Určitě vyzkoušejte!!!
Suroviny pro 8 osob
100g vlašských ořechů
100g kešu ořechů
1 šálek sušených švestek
1 šálek strouhaného kokosu
1 šálek mletého máku
4 ks banánů
1 lžíce skořice
2 lžíce kokosového oleje
Postup přípravy:
- Vlašáky, kešu a ¾ švestek přes noc namočím do vody, druhý den tuto směs sliji a přidám dvě lžíce kokosového oleje.
- Dobře rozmixuji do hladkého těsta a zapracuji do dortové nebo zapékací formy a dám do lednice ztuhnout.
- Mezitím si nakrájím banány na kolečka, pomelu mák a rozmixuji se zbytkem švestek, přidám skořici, pokud je směs stále sypká, přidám rozmačkaný banán.
- Korpus vytáhnu z lednice a posypu kokosem, pokladu na něj banány a na ně potom makovou vrstvu.
- Na závěr jsem ozdobila dort zbylým banánem, posypala kokosem a nechala v lednici odpočívat aspoň dvě hodiny.
Žádné komentáře:
Okomentovat