pondělí 20. března 2017

Ořechovo-mrkvový raw dort

Jak už asi víte, jsem velký fanda raw stravy a hlavně dezertů. Čerstvé ovoce se semínky a ořechy...hmmm, to je kombinace, na které si vždycky pochutnám. A do těla dostanu i tolik prospěšné živiny ve správné formě. Dneska na vás čeká recept na naprosto skvělý mrkvový dort s kešu-citrónovou polevou.
Určitě tento vydatný dezert ochutnejte, je plný ořechů, rozinek, mrkve a datlí. Ozdobit jej můžete navíc jakýmkoliv ovocem. A ubezpečuji dámy, že si pochutnají i jejich polovičky. Několik nevěřících Tomášů, kteří ochutnali ten můj, se olizuje ještě teď. A pak, že chlapi raw dezerty nemusí:)!



Suroviny
(forma průměru 16cm)


200 g mletých vlašských ořechů
200 g datlí
100 g rozinek
3 lžíce panenského kokosového oleje
2 lžíce mleté skořice
2 lžíce raw kakaa
150 g mouky z ovesných vloček
200 g nastrouhané mrkve
med nebo javorový sirup na doslazení


Suroviny na polevu:
120 g kešu oříšků
1 citron
dvě lžíce kokosového oleje



Postup přípravy:
  1. Datle, rozinky a kešu ořechy namočím den předem.
  2. Druhý den v míse smíchám mleté ořechy, kokosový olej, nadrobno nasekané datle a rozinky, kakao, ovesnou mouku a nastrouhanou mrkev. Ochutím skořicí a dosladím oblíbeným sladidlem.
  3. Vše dobře promíchám v těsto, které namačkám do formy a nechám v lednici vychladit alespoň dvě hodiny.
  4. Poté si připravím polevu. Namočené kešu ořechy sliji a přidám citrónovou šťávu z jednoho citrónu a kokosový olej.
  5. Rozmixuji v hladkou krémovou hmotu, kterou potřu dort a nechám dobře vychladit.

Žádné komentáře:

Okomentovat