pátek 31. března 2017

Raw kaše s kešu a ovocem

Nápaditých a nevšedních snídaní není, podle mě, nikdy dost. Připravila jsem pro vás tentokrát skvělou raw kaši. Recept je zase velmi jednoduchý, večer namočím ořechy a semínka do vody, ráno jen všechno doladím a je hotovo. Já přidala šťavnaté a vyzrálé mango, takže jsem kaši ani ničím nedoslazovla. Můžete ale přidat třeba datlový sirup. Určitě kaši vyzkoušejte, jsem vážně zvědavá, jak vám bude chutnat. Semínka navíc tělo skvěle nakopnou. Proč je dobré zařadit je do jídelníčku jsem už psala dříve. A co kešu oříšky? Čtěte dál a určitě napište, jak vám raw kaše chutnala.


Proč jíst kešu ořechy?


Kešu oříšky, které jsou ve skutečnosti semena, ničí bakterie, ochraňují srdce, působí proti tvorbě žlučníkových kamenů, snižují riziko přibývání na váze a zlepšují náladu. Jsou výborným zdrojem mědi, fosforu, hořčíku, manganu a zinku.
Možná vás překvapí, že mají nižší obsah tuku než většina jiných ořechů. Přibližně 82% z jejich tuku jsou nenasycené mastné kyseliny, plus asi 66% z těchto nenasycených mastných kyselin jsou mononenasycené tuky zdravé pro srdce.



Suroviny:
150 g kešu ořechů
50 g lněného semínka
50 g konopného semínka
1 velké dozrálé mango
1 dcl vody nebo mandlového mléka
datlový sirup nebo med na doslazení


Postup přípravy:
  1. Večer namočím kešu a semínka do misky s vodou.
  2. Ráno ořechy a semínka propláchnu a sliji. Mango oloupu a rozdělím na poloviny. První půlku vložím do mixéru druhou půlku nakrájím na jemné kostičky.
  3. Do mixéru přidám i semínka a kešu, zaliji vodou nebo mandlovým mlékem, přidám případně datlový sirup a rozmixuji, až je ze směsi jemná kaše. Pokud je kaše stále hrubší přidám vodu nebo mléko.
  4. Ozdobím mangem, oříšky a podávám.

Žádné komentáře:

Okomentovat