pondělí 13. března 2017

Pečená zelenina s hořčičnou zálivkou

Zase se hlásím po krátké odmlce s nějakou dobrotou. Jaro už vážně klepe na dveře a se sluníčkem je hned každý den hezčí a veselejší. V takových chvílích si užívám každou vteřinu venku a nechci zbytečně stát věky nad hrncem. Dnešní recept je tedy ultra lehký, rychlý a navíc báječně výživný. Jistě jej využijete, když potřebujete připravit rychlou večeři nebo zdravý oběd do krabičky. Jako skvělá příloha doplní i kousek ryby. Určitě recept vyzkoušejte a napište, jak vám chutnalo.




Suroviny:


200g uvařené cizrny (nebo cizrna z konzervy)
4 mrkve
2 červené cibule
1 velká bulva fenyklu
2 brambory
2 červené řepy
hrst petržele
olivový olej
2 lžíce hrubozrnné horčice
sůl, pepř, rozmarýn, tymián


Postup přípravy:

  1. Očistím řepu, mrkev a fenykl - nakrájím na proužky, cibuli na klínky, brambory na kolečka.
  2. Vše smíchám v míse s trochou olivového oleje, rozmarýnem a tymiánem, osolím a přesunu na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Peču do změknutí zeleniny asi 35 minut na 190 stupňů. 10 minut pře koncem přidám uvařenou cizrnu. Až je zelenina upečená promíchám ji s nasekanou petrželí, hrubozrnnou hořčicí a pokapu oliváčem, podle potřeby dosolím a dopepřím.

Žádné komentáře:

Okomentovat