čtvrtek 12. října 2017

Šest zdravých šťáv a tři skvělá smoothie

Pozor pozor! Už to přišlo, podzimní počasí, plískanice, rýma, kašel a nemoci v plném proudu. Co s tím? Dát si paralen nebo coldrex a doufat, že za týden bude klid? A nebo si udělat doma každodenní prevenci a zlikvidovat bakterie, než nad námi vyhrají a položí nás do postele?
Já jsem pro druhou možnost, a proto každé ráno ladím svůj odšťavňovač anebo mixér na smoothie. Ano, když nestíhám je jednodušší zajít si do fruitisima nebo do uga a máte to rychle a bez práce, ale zase za jakou cenu?
A co je nejdůležitější, tyto nápoje bychom měli pít ráno a na lačno, čímž si nastartujeme metabolismus na celý den a posílíme imunitu nejvíc. Proto jsem vám vybrala své nejoblíbenější fresh džusy a smoothie. Vyzkoušejte a napište, jak vám chutnaly a nezapomeňte: “Zdraví na prvním místě!”.



Fresh z červené řepy s jablkem - patří k mým favoritům a dělám si ho nejčastěji, určitě je vám jasné proč, protože červená řepa je skvělá pro vaše tělo, krev a vylučuje škodlivé látky.


2 červené řepy
1 jablko nebo pomeranč
3 mrkve
3-5 cm zázvoru
½ limety
hrst snítků koriandru


Fresh z červené řepy s hroznovým vínem - sezonní záležitost, ale perfektní chuť. Super džus pro ty, kteří ví, že je řepa zdravá a naše tělo jí potřebuje, ale nesnáší její chuť. Sladké hrozny trochu potlačí pro někoho výraznou chuť řepy a uvidíte, že vám bude 100 % chutnat.


2 červené řepy
2 hrsti červených hroznů
2 stonky řapíkatého celeru


Zeleninový fresh s červenou řepou - samotná řepa má v sobě dostatek fruktózy, pro cukrovkáře není potřeba ho doplňovat ovocem. Na druhou stranu řepa čistí tělo, je zdrojem vápníku, draslíku, kyseliny listové, železa a vitamínu C.


2 červené řepy
2 mrkve
3 stonky řapíkatého celeru


Zelený fresh
½ okurky
1 jablko
3 stonky řapíkatého celeru
3 cm zázvoru
hrst petržele





Fresh na imunitu - pro ty, kteří jsou často nemocní a fresh ze zeleného zelí doporučuji. Když cítíte, že na vás něco leze, tak tento silný lomcovák vážně doporučuju, trošku vás protáhne, ale zaručeně uzdraví.


2 šálky zeleného zelí
2 jablka
½ citronu
3-5 cm zázvoru


Protizánětlivý fresh - skvělý nejen na imunitu, ale i na hubnutí a zrychlení metabolismu.


½ ananasu
1 citrón
3 cm zázvoru



Právě jsem vám představila své oblíbené šampiony z čerstvého ovoce a zeleniny. A co smoothie? Já si ho ráda dávám před cvičením, dodá mi energii, ale přitom se necítíym úplně přeplněná. Pro ty, kteří nesnídají je tohle ideální snídaně. Spousta lidí píše nebo říká, to je děsný jak jsem přibral(a) a moje zásadní otázka je vždy - SNÍDÁŠ? Pak už stačí ten provinilý obličej a klasická výmluva: “Ne, nestíhám!”. Takže, moji milí, co nestíháte, tady je pro vás pár skvělých smoothie, které vás zasytí, nastartuje a dodá sílu na dopoledne.



Avokádo smoothie s lesními plody - proč zahrnout do svého jídelníčku avokádo?
Velmi jednoduše jedná se o super potravinu, která je pro vaše zdraví neskutečně prospěšná - vysoký obsah vlákniny a poskytuje téměř 20 základních živin, nenasycené tuky - například omega 3 mastné kyseliny, vitaminy A, C, D, E, K, B. Je prospěšné pro zdravé srdce, mozek a oči. Za mě číslo jedna a je pravda, že ho jím ve velkém.


½ avokáda
hrst malin, borůvek, ostružin nebo jahod
½ banánu
2 datle na doslazení
2 lžíce ovesných vloček
2 dcl vody nebo mandlového mléka


Zelené smoothie - jedno z mých velmi oblíbených a prospěšných pro naše tělo. Špenát zásobuje tělo nejen železem, ale taky zajišťuje správnou krvetvorbu. Já ho miluji uvařený s bramborami a vajíčkem, jenže vařený špenát už v sobě nemá ty látky, co tělo tolik potřebuje. Podporuje taky trávení a bojuje proti rakovinovým buňkám.


2 hrsti špenátu,
½ hrušky
1 menší banán
1 lžíce lněného semínka
1 lžíce mandového nebo arašídového másla
2 dcl vody nebo mandlového mléka

Sladké mango smoothie - mango, kromě toho, že chutná naprosto báječně, je silným zdrojem vitamínů a minerálů jako je mangan, vápník, železo, fosfor, zinek. Tím to však nekončí, pomáhá v hubnutí - odvádí nadbytečnou vodu z těla a spolu s ní i toxiny. A co je nejdůležitější, mango pomáhá v boji s nádorovými a onkologickými onemocněními. Není jednoduché sehnat to správné a sladké, ale rozhodně to stojí za hledání.


½ manga
1 banán
1 lžíce konopného semínka
2 dcl vody nebo mandlového mléka

3 komentáře:

  1. Deniso, moc díky za tyto skvělé tipy!

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Většina rakovin prostaty jsou adenokarcinomy, rakoviny, které se vyskytují v žlázových buňkách epiteliální tkáně prostaty. Rakoviny prostaty obvykle postupují pomalu a v počátečních stádiích nevyvolávají žádné příznaky. Nakonec se nádor může zvětšit stejně jako použití miny, prostaty, přitlačení na močovou trubici a způsobení bolestivé nebo časté močení a krve v moči. Takže jsem byl s touto rakovinou prostaty tak nepříjemný, pak jsem se rozhodl udělat online hledání toho, jak vyléčit rakovinu, protože jsem si hodně přečetl o bylinném léku, narazil jsem na mnoho svědectví o tom, jak doktor Itua vyléčí HIV / herpes, pak Rakovina byla uvedené pod komentářem. S odvahou jsem kontaktoval doktora Ituu a poslal mi jeho bylinné léky prostřednictvím kurýrní služby, pak mě požádali, abych si ho vyzvedl na své poště, což jsem rychle udělal. Kontaktoval jsem doktora Ituu, že jsem obdržel bylinné léky, takže mě poučil o tom, jak ho pít tři týdny, a tak doktor Itua bylinné medicíny vyléčí můj karcinom prostaty. Léčba trvá tři týdny a byl jsem úplně vyléčen. Dr. Itua je bůh poslaný a děkuji mu každý den mého života. Kontaktujte ho nyní na: E-mail: drituaherbalcenter@gmail.com/ Whatsapp: +2348149277967.
    Vypsal, že dokáže také vyléčit následující nemoci níže ... Mozkové amidy. Rakovina plic, rakovina mozku, rakovina jícnu, rakovina žlučníku, gestační trofoblastická choroba, rakovina hlavy a krku, Hodgkinův lymfom, střevní rakovina, rakovina ledvin, leukémie, rakovina jater, melanom, mezoteliom, mnohočetný myelom, neuroendokrinní nádory, Hodgkinův lymfom, rakovina ústní dutiny, Rakovina vaječníků, rakovina sinusů, sarkom měkkých tkání, rakovina páteře, rakovina žaludku, rakovina semenníků, rakovina krku, rakovina štítné žlázy, rakovina dělohy, rakovina vaginální, rakovina vulvární. Alzheimerova choroba, autismus, spalničky, tetanus, černý kašel, tuberkulóza, detská obrna a adrenokortikální karcinom. Alma, rakovina dělohy, rakovina prsu, alergická onemocnění. Rakovina ledvin, Love Spell, Glaukom., Katarakta, Makulární degenerace, Kardiovaskulární onemocnění, Plícní onemocnění.Zamčená prostata, Osteoporóza.Generalizovaná dermatitida, Alzheimerova nemoc, Mozkový nádor, Lupus, Rakovina endomertilu, cerebrovaskulární choroby
    Demence. Kolorektální karcinom, loterijní kouzlo, rakovina močového měchýře, rakovina kůže, rakovina vaječníků, rakovina pankreatu, HIV / AIDS, nádor na mozku, herpes, non-Hodgkinův lymfom, zánětlivé onemocnění střev, Copd, cukrovka, hepatitida

    OdpovědětVymazat