Tento dezert jsem poprvé vyzkoušela ve Francií, ale jako pravý francouzský recept, takže se spoustou cukru, vejci a rozteklou pravou čokoládou, zkrátka cukrová bomba. Vynikající, ale bohužel ne pro mě. Tak jsem si našla náhradu, jak uspokojit své chuťové buňky. Tato dobrota byla jedním z prvních raw dezertů, které jsem vyzkoušela a zamilovala se do něj tak, že ho připravuji na všechny způsoby.
Nejčastěji krém dávám jako náplň do raw caku ZDE, nebo namixuji večer v mixéru, zředím s troškou
(cca 1dcl ) mandlového mléka a smíchám s chia semínky. Na ráno mám potom skvělý čokoládový puding k snídani. Dá se vmíchat do čehokoliv, ovesné kaše, pohankové kaše nebo jáhlové kaše. Minule jsem ho vylepšila o plátky čerstvého kokosu a byl závěrečnou tečkou mého večerního menu.
Suroviny na 4 porce:
2 banány
2 lžíce kakaa nebo karobu
2 lžíce datlového nebo agáve sirupu
čerstvá kokosová dužina, nebo strouhaný kokos
Postup:
- Avokádo, banány, kakao, sirup a kokosovou dužinu vložím do mixéru a rozmixuji.
- Ozdobím ovocem – jahody, borůvky posypu kokosem.
- Nechám hodinku odležet v lednici a podávám.
Žádné komentáře:
Okomentovat