Proč sem si tak zamilovala quinou jsem vám uvedla v receptu na cuketové rolky, tak můžete mrknout na její benefity právě TAM.
Recept používám pořád stejný na všechny způsoby, jen k těstovinám zeleninu trošku více podliji vodou ať je více šťávy.
Určitě vyzkoušejte, na léto je to skvělý, lehký jídlo. Uvidíte, že budete mít velký úspěch, když ho naservírujete přátelům třeba k masu na letní grilovačce.
Suroviny:
1 větší lilek
2 středně velké cukety
2 středně velké cukety
1 velká cibule
2 zralá rajčata
2 velké papriky
1 plechovku loupaných rajčat na kousky
3 stroužky česneku
olivový olej
rozmarýn, tymián
pepř, sůl
2 zralá rajčata
2 velké papriky
1 plechovku loupaných rajčat na kousky
3 stroužky česneku
olivový olej
rozmarýn, tymián
pepř, sůl
Postup přípravy:
1. Nakrájejte lilek, cibule a rajčata na kostičky, papriky na kratší proužky, tři stroužky česneku na jemné plátky. Cukety rozkrojte podél a nakrájejte na půl centimetrové kousky.
2. Ve středním hrnci (nejlépe litinovém) rozpalte olivový olej, na něm nechte dozlatova opéci nejprve lilek, pak i papriky, rajčata, cibuli a nakonec česnek a cuketu.
3. Zalijte rajčaty z plechovky (včetně šťávy), promíchejte a duste pod pokličkou půl hodiny.
4. Až bude zelenina pěkně měkká a pustí šťávu, odstavíme z vařiče, posolíme a opepříme. Přidejte dvě lžíce studeného olivového oleje, tymián, rozmarýn a podávejte.
Žádné komentáře:
Okomentovat