pondělí 5. září 2016

Cizrnovo-jablkový koláč

Na víkend se vždycky hodí nějaká sladká dobrota. Tentokrát mám pro vás jablečný dort z cizrny. Je jemný, dietní, ale přesto krémový a svěží. Z cizrny se dají vykouzlit i jiné dobroty než falafel a hummus. Proč jíst cizrnu už víte. Tak vyzkoušejte se mnou ovocný koláč.



Suroviny na korpus:
80 g cizrny v suchém stavu
½ hrnku strouhaného kokosu
½ půl lžičky bio prášku do pečiva
špetka soli
2 vrchovaté lžíce medu
1 lžíce skořice
½ lžíce sušeného zázvoru
½ lžičky badiánu
1 lžíce citronové kúry nastrouhané
3 vejce
hrst nasekaných vlašských ořechů
6 jablek



Suroviny na polevu:
125 g tvarohu
2 lžíce medu
citronová šťáva z ½ citronu


Postup přípravy:

  1. Uvařenou cizrnu jsem důkladně rozmixovala s kokosem, práškem do pečiva, solí, medem, kořením, vejci a citronovou kúrou až mi vzniklo hladké těsto.
  2. Vmíchala jsem ořechy a vylila do vymazané a kokosem vysypané pečící formy a zaskládala na jemno nakrájenými třemi jablky, posypala ještě skořicí.
  3. Koláč jsem dala péct do předehřáté trouby na 190 stupňů cca 45min.
  4. Pak jsem si připravila polevu - smíchala tvaroh s medem a citronovou šťávou. A nakrájela další tři jablka na tenké plátky.
  5. Jakmile byl koláč upečený a zchladlý, potřela jsem ho tvarohovou polevou, naskládala další nakrájená jablka a zakapala citronovou šťávou a dala odpočinout na hodinku do lednice.

Žádné komentáře:

Okomentovat