úterý 17. ledna 2017

Luštěninová polévka s červenou řepou

Polévka z červené řepy nemusí být pouze krémová nebo boršč. K červené řepě se dokonale hodí luštěniny a skvělou kombinaci určitě vyzkoušejte v této polévce. Proč jíst červenou řepu jsem už psala, ale znovu bych vám ji doporučila... Po vánočním přejídání bude pro vaše tělo skvělým antioxidantem a je ideální na start detoxu. Určitě vyzkoušejte recept je jednoduchý a polévka vám bude určitě chutnat.


Suroviny:
2 červené řepy
3 mrkve
2 řapíky celeru
1 velká cibule
2 stroužky česneku
½ polévkové směsi luštěnin značky Countrylife
¼ hrnku cizrny
½ rajčatové pasírované konzervy
olivový olej, provensálské koření
sůl, pepř, kurkuma



Postup přípravy:

  1. Nejdřív jsem si nastrouhala mrkev na hrubo, nakrájela cibuli a česnek na drobno, řapíkatý celer na tenké plátky a červenou řepu na kostičky.
  2. Na olivovém oleji osmahla zeleninu, než pustila trochu šťávy a červená řepa barvy. Potom jsem přidala oprané luštěniny, cizrnu a polovinu rajčatové konzervy a společně chvíli restovala.
  3. Zalila litrem vody a vařila cca hodinu, dokud řepa nebyla krásně měkká. Pokud je polévka příliš hustá, přidám vodu.
  4. Na závěr jsem přidala provensálské koření, sůl, pepř a kurkumu. Polévka je sytá, takže to byla parádní večeře.

3 komentáře: