pátek 26. srpna 2016

Broskvový raw koláč s drobenkou

Tento recept je z mé nové knížky:” Raw veganské nepečení”, kterou jsem dostala jako dárek od své kamarádky Adrianky. Tímto ji také moc děkuji: “Adrianko knížka je krásná a recepty jsou úžasné a hlavně super jednoduché, budu zásobovat svůj blog dezerty, slibuju”. Na zahradě máme velkou zásobu broskví a určitě je nás víc. Tak jsem pro vás připravila broskvový koláč s drobenkou.


Ve skutečnosti nejde o klasický drobenkový koláč, protože jsme se zbavili ingrediencí jako jsou mléčné výrobky, bílá mouka a rafinovaný cukr. Je dobré ho sníst v den přípravy, protože jeho náplň se skládá pouze z nakrájených čerstvě natrhaných broskví. Bude se vám skvěle hodit třeba na zahradní párty, uvidíte.


Suroviny na korpus:
1 ½ hrnku mandlí
1 ½ hrnku vypeckovaných datlí - odmočím hodinu před přípravou ve vodě
lžíce mleté skořice
lžíce mletého muškátového oříšku


Suroviny na náplň:
4 až 6 zralých broskví


Postup:

  1. V mixéru umixuji mandle s datlemi, skořicí a muškátovým oříškem.
  2. Tuto směs vtlačím do dna formy a nechám dvě hodinky ztuhnout v lednici, zbytek drobivé směsi si nechám na posypání broskví.
  3. Vypeckuji broskve a nakrájím je na kostky nebo na plátky, naskládám je na korpus koláče a posypu zbylou drobenkou.
  4. Nakrájím koláč na jednotlivé kousky a podávám.

Žádné komentáře:

Okomentovat