úterý 30. srpna 2016

Čočková boloňská omáčka

Když mě zrovna nenapadá, co si uvařit, hledám inspiraci v kuchařkách. Taková sázka na jistotu je pro mě Lahodně s Ellou. Možná jste už o ní slyšeli. Ella Woodward je mladá slečna a měla taky docela závažný zdravotní problém. Začala žít jinak, stala se vegetariánkou, vyvarovala se cukru, zahrnula do svého jídelníčku více luštěnin, zeleniny a vyléčila sebe samotnou. Recept na čočkovou boloňskou omáčku jsem malinko upravila, ale přiznám se, že ho doslova miluju. Navíc je tam moje oblíbená zdravá čočka, pro vaše tělo důležitá, ale to už jsem vám psala v minulém receptu PROČ. Těstoviny jsem použila speciální s quinoou. Vyzkoušejte :-)



Suroviny pro 4 osoby:
3 velké mrkve
2 hrsti sušených rajčat
2 čerstvá rajčata
3 stroužky oloupaného a rozdrceného česneku
2 plechovky konzervovaných krájených rajčat
2 ½ hrnku zelené čočky (500 g)
500 g těstovin nejlépe bezlepkových
sůl a pepř
olivový olej



Postup přípravy:
  1. Oškrábu mrkev a nastrouhám ji na hrubo, čerstvá a sušená rajčata nakrájím na malé kousky.
  2. Do většího hrnce s olivovým olejem vložím nastrouhanou mrkev, rajčata sušená, čerstvá, rozdrcený česnek a chvíli podusím.
  3. Opláchnu čočku a vložím do hrnce společně s rajčaty z plechovky a přidám 400ml vody.
  4. Za občasného míchání povařím směs asi 50 minut.
  5. Když je omáčka skoro hotová, uvařené těstoviny al dente, scedím a vmíchám do omáčky a můžu podávat.

1 komentář:

  1. tohle je dost paradni recept, dneska otestovany a dost chutny! Diky

    OdpovědětVymazat