úterý 16. srpna 2016

Cuketový koláč bez mouky

Cuketa kam se podíváš!!!! Taky vám začala cuketová sezóna? Nestíháte sklízet a přemýšlíte jak jí zpracovat? Postupně vám sem budu dávat pár receptů, které se mi osvědčily a oblíbila jsem si je. S cuketou se dá v kuchyni kouzlit, je to královna mnoha chutí a záleží na vás na jaký způsob jí máte rádi. Dnes začnu něčím sladkým, protože bez něj nemůžu fungovat. Ale samozřejmě zdravou verzi a třeba fajn tip na snídani před cvičením nebo tréninkem.
Tento recept má několik výhod. Je ultra rychlý, bez tuku a bez mouky. A přesto je díky cuketě pořád šťavnatý.


Cuketa se nezdá, ale má v sobě taky benefity pro vaše zdraví a tělo.
Podílí se na detoxikaci organizmu, dá tělu popud k celkovému pročištění střev, odvádí z těla nadbytečnou vodu, navyšuje činnost střev a dokonce je považována za přírodní stimulant s lehce projímavými účinky. Je tedy i výborným sparingem při hubnutí. Tak vyzkoušejte a napište, jak vám chutnalo.


Suroviny:

400 g cukety
2 šálky ovesných vloček
3 vejce
2 polévkové lžíce mandlového mléka nebo bílého jogurtu
5 polévkových lžic medu
vanilkový lusk
½ prášku do pečiva
½ šálku kakaa nebo karobu
ořechy na posypání



Postup přípravy:

  1. Cuketu oloupu a nastrouhám na středním struhadlem, vločky rozmixuji na jemnou mouku.
  2. Do misky naliji všechny tekuté ingredience - vajíčka, med, já mléko a vymíchám. Pak přidám vločky, kakao, prášek do pečiva, vanilkový lusk a nakonec cuketu. Poté znovu důkladně promíchám.
  3. Vyliji na menší plech nebo do dortové formy.
  4. Nakonec těsto posypu podle chuti ořechy a goji. Dám do trouby na 170 stupňů, přibližně 45-50 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat