pátek 18. listopadu 2016

Cizrnová polévka

Polévka je v těchto nevlídných dnech přesně to, co potřebuju. Dobře zasytí, krásně zahřeje a v břiše mi udělá takový ten slastný pohodový pocit. Tahle cizrnová je taky skvělá. Navíc má spoustu plus i z výživového hlediska. Proč zahrnout cizrnu do svého jídelníčku jsem vám už psala, ale tak opakování je matka moudrosti. Určitě polévku vyzkoušejte a napište, jak vám chutnala.


Suroviny:
300g uvařené cizrny
2 mrkve
2 šalotky
1 litr zeleninového vývaru
1 lžíce sušené bazalky
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce tamari omáčky
sůl, pepř


Postup přípravy:
  1. Na olivovém oleji osmahnu v hrnci cibuli a česnek, vše nasekané na drobno a přidám očištěnou a na kostky nakrájenou mrkev, restuji na mírném plameni asi deset minut.
  2. Pak přidám cizrnu a restuji asi dalších pět minut a zaliji vývarem.
  3. Vařím asi patnáct minut, potom okořením, osolím a odstavím z plotny a nechám vychladnout.
  4. Potom rozmixuji a případně přidám vodu, pokud je polévka moc hustá. Ohřeji a podávám.


Žádné komentáře:

Okomentovat