Polévka je v těchto nevlídných dnech přesně to, co potřebuju. Dobře zasytí, krásně zahřeje a v břiše mi udělá takový ten slastný pohodový pocit. Tahle cizrnová je taky skvělá. Navíc má spoustu plus i z výživového hlediska. Proč zahrnout cizrnu do svého jídelníčku jsem vám už psala, ale tak opakování je matka moudrosti. Určitě polévku vyzkoušejte a napište, jak vám chutnala.
Suroviny:
300g uvařené cizrny
2 mrkve
2 šalotky
1 litr zeleninového vývaru
1 lžíce sušené bazalky
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce tamari omáčky
sůl, pepř
Postup přípravy:
- Na olivovém oleji osmahnu v hrnci cibuli a česnek, vše nasekané na drobno a přidám očištěnou a na kostky nakrájenou mrkev, restuji na mírném plameni asi deset minut.
- Pak přidám cizrnu a restuji asi dalších pět minut a zaliji vývarem.
- Vařím asi patnáct minut, potom okořením, osolím a odstavím z plotny a nechám vychladnout.
- Potom rozmixuji a případně přidám vodu, pokud je polévka moc hustá. Ohřeji a podávám.
Žádné komentáře:
Okomentovat