sobota 13. května 2017

Chřestový quiche s batáty

Sotva skončila sezóna medvědího česneku, začala zase ta chřestová. Tu miluji snad úplně nejvíc. Už se nemůžu dočkat, až bude zase chřestový víkend a ochutnám všechny ty dobrůtky. Stejně jsem ale nevydržela a chřest už párkrát koupila, i když je jeho cena teď dost šílená. Ale jak se říká, když musíš tak musíš. Recept, který jsem pro vás vybrala je z kuchařky Cukrfree, trošku jsem si ho ještě upravila, aby byl zdravější. Takže kdo má rád francouzské slané koláče, bude nadšený. Pojďme na to a určitě tuhle dobrotu vyzkoušejte!





Suroviny:
1 batáta
½ červené cibule
1 svazek zeleného chřestu
olivový olej
3 vejce
1 lžičku hrubozrnné hořčice
1 veganský rýžový krém na vaření (místo klasické smetany)
1 hrnek nastrouhaného mix sýru (eidam, uzený sýr, gouda) - lze koupit dohromady balené
sůl a pepř



Postup přípravy:

  1. Troubu předehřeji na 180 stupňů.
  2. Batátu oloupu, nakrájím na tenké plátky a vyskládám na dno pečící formy. To trochu potřu olivovým olejem. Formu dám do trouby a peču asi 20 minut.
  3. Cibuli nakrájím na tenké plátky, chřest omyji a odkrojím tvrdé konce, pak nakrájím na 5-6 cm dlouhé části.
  4. V pánvi na rozehřátém oleji opeču cibuli, poté chřest a další tři minuty společně restuji.
  5. Ve větší misce smíchám vejce, nastrouhaný sýr, rýžový krém, hrubozrnnou hořčici, sůl a pepř.
  6. Zaleju směsí upečené batáty, přidám chřest s cibulkou a znovu dám do trouby, dokud povrch nezezlátne.
  7. Hotový quiche nechám pár minut vychladnout. Ideální příloha je dobrý listový salát. Určitě si pochutnáte.

Žádné komentáře:

Okomentovat