pondělí 29. května 2017

Krémová ovesná kaše

Miluji sladkosti a hlavně sladké snídaně, to už jste si ale asi všimli:) Dopoledne je chvíle, kdy do sebe hromadím zdravý cukr na celý den. Většinou fresh juice, chia puding nebo nějakou kaši. Oblíbila jsem si jáhlovou s ovocem a nebo krémovou ovesnou, kterou mám z kuchařky Lahodně s Ellou. Tyhle snídaně jsou skvělé a naplní vás energií, když vás čeká náročný den. Tak vyzkoušejte tu moji upravenou verzi a hlavně zase napište, jestli vám chutnala.



Suroviny pro 2 osoby:


1/2 hrnku ovesných vloček cca (40 g)
1 sklenice kokosového mléka
1 našťouchaný banán
1 lžíce kokosového oleje
1 lžíce mandlového másla
1 hrst slunečnicových semínek
1 hrst ořechů a rozinek
ovoce dle chuti


Postup přípravy:

  1. Do rendlíku naleju sklenici kokosového mléka a půl sklenice vody. Přisypu půl hrnku ovesných vloček a dám vařit.
  2. Směs asi po osmi minutách vstřebá všechnu tekutinu, pak přidám kokosový olej, mandlové máslo a vařím ještě chvíli, dokud se v kaši nerozpustí.
  3. Banán rozmačkám vidličkou a přimíchám do kaše. Uvařenou kaši naleju do misky, posypu semínky, ořechy a rozinkami a přidám čerstvé ovoce.

Žádné komentáře:

Okomentovat